Rijnhuizerbrug afgesloten tot en met 6 mei

De Rijnhuizerbrug is van woensdag 25 april om 14.00 uur tot en met zondag 6 mei om 22.00 uur afgesloten voor alle wegverkeer. In opdracht van de gemeente worden ingrijpende onderhoudswerkzaamheden verricht aan deze voetgangers- en fietsbrug. De brug blijft gedurende deze periode in geopende stand staan om overlast voor de scheepvaart te voorkomen. Voetgangers, fietsers en licht gemotoriseerd verkeer moeten gedurende de werkzaamheden omrijden via de verderop gelegen Blauwe Brug.

Tijdens de werkzaamheden worden de hydraulische aandrijvingen van beide brugklappen vervangen en wordt de sfeerverlichting van de brug verbeterd en op sommige plekken vervangen door energiezuinige LED-lampen. Ook zal een aantal kleinere reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de brug worden uitgevoerd. De brug zal na de renovatie sneller open en dicht gaan en dat biedt zowel voor de scheepvaart als voor de weggebruikers een voordeel.

De werkzaamheden veroorzaken vrijwel geen overlast voor de omwonenden. Hooguit doordat er wat meer verkeer is dat om moet rijden over de verderop gelegen Blauwe Brug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk